RSS

Buku Evidens untuk PBS tingkatan 1

14 Jun

Assalamualaikum dan selamat sejahtera cikgu..

Untuk maklumat berkenaan BAND UP! Pendidikan Sivik dan Kewarganegaraan Tingkatan 1 edisi baru 2013, cikgu-cikgu boleh pergi SINI.

Di sini saya nak bagitau cikgu-cikgu saya terlibat dalam penghasilan sebuah buku evidens pbs untuk tingkatan satu..dan buku tu dah pun siap diterbitkan dan dalam proses pencetakan…di bawah ni saya berikan maklumat berkaitan buku tersebut..

 
 
 
 
 
 
 
 
  
 TAJUK: Band Up! Pendidikan Sivik & Kewarganegaraan
             Tingkatan 1
MUKASURAT: 60 mukasurat termasuk kulit
ISBN: 978-967-11229-0-7
HARGA: Semenanjung Malaysia RM5.50
              Sabah & Sarawak RM6.00
PENERBIT: Nafas Ilmu Enterprise (JR0030217-V)
PEREKA KULIT: Nurdani (nurdaniub.blogspot.com)                             
 
INFO RINGKAS BUKU:
  • Lengkap dengan semua 47 evidens dari unit 1 hingga ke unit 8, band 1 hingga band 6.
  • Diolah berpandukan Standard Prestasi terkini dan diselaraskan dengan kandungan buku teks, jadi apa yang cikgu ajar dari buku teks itulah yang akan digunakan untuk menyelesaikan evidens.
  • Tahap kesukaran evidens dari band 1 ke band 6 ditingkatkan secara progresif dan jelas selaras dengan kehendak pentaksiran.
  • Disusun dan direkabentuk agar cikgu-cikgu mudah untuk untuk melakukan kerja-kerja penyeumakan dan memberikan skor, sekaligus beban kerja dapat dikurangkan.

Itulah cikgu serba ringkas pengenalan untuk buku evidens pbs nih..cikgu juga akan dibekalkan dengan bahan-bahan untuk pengurusan fail, evidens dan sebagainya jika cikgu bercadang menggunakan buku ini.

Saya harap buku ini akan mendapat sambutan dari cikgu-cikgu semua. Saya juga mahu blog ini dijadikan tempat untuk saya dan cikgu-cikgu semua buat ‘brainstorming’ camna kita dapat buat pbs nih bukan saja mudah diuruskan, malah kaedah pentaksiran ni jadi lebih bagus lagi daripada kaedah peperiksaan yang biasa kita buat. Saya dah nampak benda nih dan saya ingin kongsikan dengan cikgu semua..

kalau cikgu-cikgu berminat dengan buku ni…cikgu boleh isikan borang yang disediakan di bawah, nanti saya akan hantarkan pada cikgu butiran lanjut tentang buku..saya juga ingin mengesyorkan cikgu mendapatkan buku ini untuk setiap murid cikgu dengan membuat kutipan dari murid-murid atau cikgu boleh berbincang dengan ketua bidang cikgu untuk menggunakan peruntukan bagi pendidikan sivik bagi mendapatkan buku ini bagi setiap murid tingkatan 1 seperti yang dilakukan beberapa orang cikgu yang telah menempah buku dari saya…saya ada menyediakan kemudahan invois dan resit bagi bagi berurusan dengan pihak sekolah…selain untuk memudahkan kerja pentaksiran, ia juga dapat bertindak seperti buku kerja untuk digunakan setiap kali sesi PnP dijalankan…

p.s: tengok motto kat atas tu cikgu, “Guru Didahulukan, Pencapaian Pelajar Diutamakan”..setuju tak cikgu?

About these ads
 
142 Comments

Posted by on 14 June 2012 in Buku Evidens PBS

 

Tags: , , , , , ,

142 responses to “Buku Evidens untuk PBS tingkatan 1

  1. Bunga Tulip

    29 August 2012 at 11:35 pm

    salam.saya berminat untuk mendapatkan buku band up saudara/ri. ini email saya yati_mdnor@yahoo.com..terima kasih.

     
  2. waheeda

    2 September 2012 at 4:37 am

    boleh tak bagi detail ttg BAND up.. sy berminat… nak wat payment camne?

     
  3. hanif

    3 September 2012 at 2:24 pm

    assalam.saya berminat untuk dapatkan buku ni…but how…? trima kasih

     
  4. allhanz

    4 September 2012 at 2:30 pm

    lau sy nak dapatkan buku ni mcm mner????boleh pos kan x??

     
  5. aziroh aziz

    4 September 2012 at 3:06 pm

    saya berminat untuk mendapatkan buku ini….bleh maklumkan pada saya bagaimana untuk saya dapatkan buku ini….ini emel saya s62595@yahoo.com

     
  6. cikgu lida

    23 September 2012 at 9:12 am

    sy nk beli 1 buku. mcm mana cara nk ordernya…

     
  7. diana

    25 September 2012 at 12:43 am

    salam..saya sgt perlukan buku ni…mmg dah blur jer dgn PBS ni…camner nak buat payment?

     
  8. Hani

    25 September 2012 at 11:22 pm

    saya pun berminat…

     
  9. mahadi

    3 October 2012 at 5:23 am

    saya nak beli buku ni , macammnana cara email aadi2959@gmail.com. aiii terdesak sudah ni…

     
  10. Atikah Amin

    11 October 2012 at 3:15 am

    Saya nak order buku ni.. ni email saya: atikah.nik.amin@gmail.com

     
  11. ct

    12 October 2012 at 3:31 am

    salam..sy brminat ngan buku ni..sy nk dptkn 1 cth dahulu..bagaimana crnya..kalu bleh dlm mggu dpn sy nk..terima kasih..emel sy..picsesgurl_2502@yahoo,com

     
  12. siti norjannah

    16 October 2012 at 3:03 am

    sy nakk sgt2 buku ni..bagaimana nk dapatkan?boleh oder kat sini? emel cara pembelian n bayaran kt emel sy gt.jannah@gmai.com

     
    • Cikgu Sivik

      17 October 2012 at 6:29 am

      cikgu, sy dah emel cikgu tp delivery emel failure la…cuba cikgu check emel cikgu tu aktif lagi ke tak?

       
  13. Suziana

    17 October 2012 at 1:30 pm

    Cikgu , saya berminat utk dapatkan detail tentang band up ini…boleh emelkan saya di anaizus72@gmail.com

     
  14. norazlina

    18 October 2012 at 1:24 am

    sy bmnt ttg bku ni..cane nk dpt n kaedh pmbyrn cane. ni emel saya asimptot_85@yahoo.com

     
  15. Chai Pei Khuin

    20 October 2012 at 2:27 pm

    saya berminat membeli buku ini, boleh emel kepada saya di peikhuin82@yahoo.com

     
  16. ct

    22 October 2012 at 7:01 am

    salam..cikgu,bagaimana sy nk beli 1 naskah dulu utk dibw ke pihak atsan..terima kasih..

     
    • ct

      22 October 2012 at 7:02 am

      emel sy pd yahoo emel,picsesgurl_2502@yahoo.com..terima kasih..

       
      • Cikgu Sivik

        22 October 2012 at 2:06 pm

        salam cikgu, sy dah emelkan ke cikgu guna emel ctnordin@gmail.com

         
  17. siti

    14 November 2012 at 4:20 pm

    ok la..emailkan sy gak

     
  18. maimunah

    18 December 2012 at 8:38 pm

    salam…saya berminat mengenai buku sivik ini…..kat mane saya nak dapat kan buku ni?

     
  19. mohamad rosli

    31 December 2012 at 3:18 pm

    saya suka membeli buku ini jika ada di pasaran

     
  20. cikgu laila

    10 January 2013 at 8:22 am

    Salam…saya baru ngajar sivik ting 1 ni…masih blur lagi….jadi saya berminat nak beli buku ni utk memudahkan PDP saya dlm kelas. Tlg email saya….tq…

     
  21. nor shuhaida talib

    15 January 2013 at 8:31 pm

    saya nak tengok st dulu sblum order

     
  22. cgu siti

    17 January 2013 at 10:42 pm

    camne saya nk dapatkan buku ini?

     
  23. amina

    23 January 2013 at 9:15 pm

    salam..saya nak beli buku ni..boleh cikgu bagi detail cara saya nak dapatkannya.TQ

     
  24. C`guman8001

    28 January 2013 at 1:27 pm

    Comel sungguh,ada dpasaran dah ke?payah lah kalu nak oder2 ni.kalu kedai buku tu mudah ckit.

     
  25. virus

    30 January 2013 at 10:59 pm

    nak order gak 1 naskah

     
  26. Noor afida jusoh

    31 January 2013 at 11:37 am

    Sya nk order

     
  27. siti

    18 February 2013 at 9:19 pm

    sy nak juga 1 naskah…mcm mn nk order

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 165 other followers

%d bloggers like this: