RSS

Muat Turun

PBS/PP

Pekeliling Berkaitan PBS Sekolah Menengah (PDF)
Soalan Lazim PBS (PDF)
Pentaksiran Pusat (POWERPOINT) 
Sukatan Pelajaran Pendidikan Sivik dan Kewarganegaraan KBSM (PDF)
Huraian Sukatan Pelajaran Pendidikan Sivik dan Kewarganegaraan Tingkatan 1 (PDF)
Manual Aplikasi SPPBS untuk guru Pendidikan Sivik dan Kewarganegaraan (PDF)
SOP Instrumen Pemantauan Penjaminan Kualiti PBS 2012 (PDF)
Instrumen Pemantauan Penjaminan Kualiti PBS 2012 v2 Terkini (EXCEL) 
 
 

DOKUMEN STANDARD PRESTASI

Pendidikan Sivik dan Kewarganegaraan Tingkatan 1
Pendidikan Sivik dan Kewarganegaraan Tingkatan 2

PENGURUSAN FAIL PBS

Helaian Rekod Fail Perkembangan Murid (PDF)
 
 

PENGURUSAN EVIDENS PBS

Rekod Transit (WORD) update 8/3/2013
 
 
 
 
 
 
 

15 responses to “Muat Turun

  1. rafizah

    20 June 2012 at 2:22 am

    TERIMA KASIH LA CIKGU SIVIK….

     
  2. juhaidah

    20 June 2012 at 2:11 pm

    tq cikgu..banyak saye bljr kat blog ni..

     
  3. FARHANI BINTI ZAKARIA

    19 July 2012 at 5:43 am

    salam…boleh tak bgtau cmna nak order buku BAND UP?… saya nak tempah……

     
  4. noorhazlin yahya

    25 July 2012 at 8:35 am

    terima kasih Cikgu Sivik…
    saya dah download semuanya…
    jasamu dikenang..

     
  5. rijuani

    25 July 2012 at 4:12 pm

    tqvm..byk info

     
  6. rijal

    5 September 2012 at 2:21 pm

    Alhamdulillah bahan di sini banyak membantu

     
  7. Cikgu Sivik Baru

    12 September 2012 at 12:20 am

    Blog cikgu amat membantu. Terima kasih untuk membenarkan fail-fail ini dimuat turun. Memendekkan masa saya mencari bahan.

     
  8. NORDIN BIN OTHMAN

    17 November 2012 at 5:45 pm

    Sumbangan cikgu dalam blok ini amat bermakna bagi saya yang memulakan SPPBS 2013 PSK T2, Terima kasih dan setinggi perhargaan

     
  9. anis

    20 December 2012 at 3:04 pm

    cikgu, yg form two pnye xde ke? =)

     
    • Cikgu Sivik

      20 December 2012 at 3:27 pm

      salam cikgu,
      yang form 2 punye belum siap lagi…form 2 ni agak sukar sket berbanding form 1, nak link kan dgn buku teks susah..

       
  10. Ida

    13 January 2013 at 1:06 pm

    As salaam….to cikgu byk juga sy belajar ttg pengurusan rekod Dan fpm tu…tq cikgu..

     
  11. izzah

    30 January 2013 at 1:18 am

    Assalamualaikum…terima kasih byk2 di atas bantuan cikgu ni

     
  12. talha

    18 February 2013 at 8:47 am

    saya kagum di atas usaha cikgu untuk berkongsi ilmu dan maklumat dengan rakan guru yang lain.

    Terima kasih.

     
  13. sue lee

    10 March 2013 at 8:40 am

    saya nak tanya cikgu. saya baru mengajar PSK dan setahu saya semua tingkatan yang ambil PSK perlu menyiapkan Folio. Tapi tingkatan 1 dan 2 sudah berubah penilaiannya iaitu melalui PBS. Jadi, perlu kah pelajar ting 1 dan 2 menyiapkan tugasan Folio atau mereka hanya dinilai melalui PBS ?..

     
    • Cikgu Sivik

      28 March 2013 at 9:47 am

      pelajar tingkatan 1 dan 2 sekarang akan dinilai melalui PBS saja…dlm evidens PBS utk tingkatan 1 dan 2 mungkin terdapat tugasan utk menyiapkan folio/buku skrap…jd, semuanya bergantung pd kehendak evidens PBS..

       

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: